Adela Kica ka përfunduar studimet e larta për Financë Bankë në vitin 2015 me rezultate të shkëlqyera. Prej vitit 2017ë angazhuar në pozicione të ndryshme pune në administratën shtetërore, kryesisht në fushën e Financës dhe Energjisë. Ajo është një ndër themeluesit e EUnoia si dhe anëtare e bordit.